7/10/2016

Värikästä heppaa, sukkaa ja kukkaa!

Afrikankukkaheppa!

Sain kevään SNY:ltäni kaksikymmentä kerää riemunkirjavaa Zandra-akryylilankaa. Totesin langan miellyttävän tuntuiseksi; pehmeäksi ja ei-sähköistyväksi ja helposti virkattavaksi. Niinpä päätin laittaa kerät koukulle ja aloittaa heppaprojektin.


Olen ennenkin kasannut afrikankukista leluja, joten hepan tekeminen erikokoisia afrikankukkapalasia yhdistelemällä sujui aika mutkattomasti. Työtä nopeuttaakseni päätin tehdä kaikki palat vain yhdestä langasta. Tokihan hepan muoto tuli kivasti esille, mutta kukkajutut jäivät näkymättömiin. Hieman levottoman näköinenhän tästä tuli, mutta kaksivuotias veitikka tykkäsi tästä kovasti.


Lankoja jäi vielä reilusti yli ja tarkoituksenani on tehdä samanmoinen afrikankukkaheppa/-poni, mutta tällä kertaa teen joko kukat tai vain niiden ympärillä olevan osan tällä riemulangalla ja jollain yksivärisellä loput.


Hevosen silmät tein virkatuista kiekoista. Ohjetta tällaiseen heppaan löytyy täältä: http://www.ravelry.com/patterns/library/fatty-lumpkin-the-brave-african-flower-pony-crochet-pattern

Muita afrikankukista tekemiäni töitä löydät seuraavista linkeistä: 

Selkeä perusohje afrikankukkapalaseen löytyy klikkaamalla seuraavaa linkkiä: http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/tee_itse/virkkaus/nain_virkkaat_afrikankukan_virkkausmerkit 


Toki kesälomalla on ollut aikaa hemmotella myös miestä uusilla villasukilla. Kesäsukiksi sopii tällaiset vähän ohuemmasta langasta tehdyt sukat. Lankoina käytin kahta eri Hot Socks Diamond -väriä.

Perusvillasukat miehelle, koko 47

Tykkään tehdä napakan resorin ja tuossa kuvassa sukat näyttävätkin hieman oudoilta. Jalkaan päätyessään ne näyttävät ja tuntuvat kuitenkin juuri siltä, miltä pitää, eli eivät löpsähdä, valahda tai pyöri jalassa.
Tässä  vielä lähikuvaa eripariresorista ja -teräosasta. Sukat on neulottu fingering-vahvuisesta langasta koon 2,5 puikoilla. Tämä Hot Socks Diamond on merinovillasukkalankaa ja yksi suosikeistani. Mielestäni tätä on hyvä neuloa ja hinta ja laatu kohtaavat. Lisäksi värit pysyvät kirkkaina pesujen jälkeenkin.
Alla Zandra-langasta tehty kesäkoriste hiuksiin. Tein vähän kireämmän afrikankukan ja jätin viimeisen kerroksen tekemättä. Sitten vain kiinnittelin hiuspinniin.


Kivaa kesänjatkoa! Tuhat ja yksi keskeneräistä lankatyötä odottaa tekijäänsä, mutta silti pitää aina aloittaa jotain uutta. Kaipa tuota huonompiakin addiktioita voisi olla kuin krooninen käsityömania...

5 kommenttia:

 1. Onpa hauskan näköinen heppa - tuo jos lähtee karkuteille, niin on ainakin helppo antaa tuntomerkit ja lähteä etsimään, ei varmaan kovin montaa tuommoista heppaa kylätiellä kopsuttele ;)
  Minä kun oon tämmöinen pöllöihin hurahtanut, niin sain vuosi-pari sitten ihanan afrikankukista tehdyn pöllön!
  Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset afrikankukkapöllöt ovat kyllä tosi vekkulin näköisiä. Joskus olen miettinyt itse sellaisen tekemistä sohvalle, mutta vielä on tekemättä... Kivaa kesän jatkoa sinulle h-pöllö!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän retron näköinenhän tuosta tuli :).

   Poista
 3. todella suloinen hevonen!

  VastaaPoista

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!