7/15/2016

Mummoveska pipolangoista!

Mummoveska!

Olen tehnyt samalla periaatteella monenlaisia kasseja, pussukoita ja penaaleja. Ja taas tuli yksi tehtyä, kun anoppi vihjasi, että vetoketjullinen kesäkassi olisi kiva. Hain tähän olkalaukkuun hieman mummomaisia viboja kaventamalla aina silloin tällöin siten, että kassista ei tule ihan suorakaiteen muotoinen.

Hyvä perusohje tällaiseen vetoketjusta aloitettavaan virkattavaan kassiin löytyy täältä: *KLIK*Ostin joskus Lidlistä pipolankapaketteja, jotka ovat jääneet pipoiksi muotoutumatta. Näissä lankapaketeissa oli lankojen ja pipon ohjeen lisäksi sopivan kokoinen muovinen virkkuukoukku mukana. Vielä toinen pipolankapaketti jäi jäljelle, ja olenkin jo siitä aloittanut kassia itselleni.Tuo pipoa varten oleva lanka oli tosi jämäkkää (akryyli 70/villa 30) ja paksua (koukku 6), joten tiivis ja oletettavasti kestävä kassi syntyi kohtalaisen nopeasti. Yksityiskohdaksi virkkasin samasta langasta yksinkertaisen kukkasen. Kiinnitin sen vain muutamalla pistolla, jotta sen saa helposti irrotettua, jos kaipaa veskaan vielä yksinkertaisempaa ilmettä.
Kantohihna pitää toki kiinnittää kunnolla. Hyödynsin hihnojen päässä olevia lankoja myös kassin sisälle laitettuun avaimenperään. Eivätpähän avaimet pääse hukkumaan kassin pohjalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!