4/27/2020

Ohje: Pyöreät patalaput!


Keväällä valoisuuden lisääntyessä on ihanaa kaivaa kaikkia kirkkaaanvärisiä lankanöttösiä esiin ja tehdä räsymattohenkisiä patalappuja. Kuvan vasemmanpuoleiset patalaput ovat mallia "Paistinkääntäjä" ja oikeanpuoleiset ovat vain toisiinsa yhdistetyt virkatut ympyrät. Koska kaksi ympyrää on virkattu reunoista kiinni toisiinsa, ei ns. nurjaa puolta tule ollenkaan ja lisäksi patalaput ovat silloin sopivan paksut tositoimiin, eli niitä voi myös käyttää, ei pelkästään pitää koristeena.


Tässä tekstin ylä- ja alapuolella on eräs ympyräpatalappupari kummaltakin puolelta kuvattuna. 


Ja sitten käydään läpi, miten tällaisen ympyrän muotoisen patalapun saa virkattua:

1. Virkkaa ensin kaksi keskenään samankokoista ympyrää. Kuinka virkkaan ympyrän? Vastaus: Ohje ympyrän virkkaamiseen löytyy täältä. Patalappuun sopivia lankoja ovat luonnonmateriaalit; käytännössä helpoiten löytää puuvilla- tai villalankaa.


2. Kun olet virkannut ympyrät, jätä aloitusrenkaassa ollut aloituslanganpätkä päättelemättä. Yhdistä kaksi ympyrää keskeltä solmimalla nämä keskelle jääneet langat tiukasti yhteen. Näin patalappusi ei käy pussittamaan, vaan pysyy muodoltaan napakan litteänä.3. Tämän jälkeen virkkaa ympyrät kiinni toisiinsa. Jos virkkaat vähän tavallista löysemmillä kiinteillä silmukoilla, et tarvitse lainkaan silmukoiden lisäyksiä.


4. Virkkaa vielä lopuksi ripustuslenkki. Itse virkkasin näihin ensin ketjusilmukkalenkin, jonka päällystin virkkaamalla sen ympäri kiinteät silmukat. Pelkkä ketjusilmukkalenkkikin toimii hyvin, mutta halusin tästä hieman jämäkämmän.


5. Ja sitten vain toinen samanlainen! Ja kenties vielä muutama muukin pari, sillä näiden tekemiseen jää helposti koukkuun :).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!