1/13/2015

Helppo neulekissa!


Neulekatti

Olen tehnyt useita neulekissoja pikkulapsille lahjoiksi. Joskus vuosia sitten netissä oli hyvä ohje tähän, mutta nyt etsiessäni ko. ohjetta, en löytänyt sitä mistään. Päätin sitten valokuvata kissan tekoa vaihe vaiheelta ja tehdä ohjeen itse. Silmukkamäärää ja lankaa vaihtamalla saat erikokoisen kissan. Ohjeen kissa on tehty Novitan Isoveli -langasta puikoilla kokoa 4. (Ohje ko. lankaan käytettäviksi puikoiksi on 5-6, mutta pehmoleluja tehdessä kannattaa valita numeroa pienemmät puikot, jotta neuleesta tulee varmasti niin tiivistä, että vanu ei pursua ulos neuleen välistä.)

Näin neulot pienen kissan:

Kissaa varten neulotaan kolme osaa: pää, vartalo ja häntä. Nämä kolme osaa sitten lopuksi ommellaan yhteen pehmokissaksi.

Pää, vartalo ja häntä
Valmiiksi koottu kissa

Vartalon teko:

Luo 30 silmukkaa. Neulo ainaoikeinneuletta niin kauan, että neuleen pituus on n. puolitoistakertainen sen leveyteen nähden. Apua silmukoiden luomiseen ja ainaoikenneuleen tekoon löydät täältä: http://www.yhteishyva.fi/viihde-ja-vapaa-aika/neuleohjeet-ja-askartelu/silmukkakoulu-opi-erilaisten-silmukoinen-tekeminen/0218010-82408

Vartalokappale ennen päättelyä
Päättele kappale. Päättelyohje: http://www.villakivi.fi/paattely-ylivetamalla-p-655.html

Ompele kappale kaikista neljästä kulmasta alla olevan kuvan osoittamalla tavalla. Täytä vanulla ja ompele kiinni. Vartalokappale on nyt valmis.
Kissan jalkojen ompelu ja vartalokappaleen täyttö

Pään teko:

Luo 20 silmukkaa ja neulo ainaoikeinneuleena niin pitkälle, että kappaleen pituus on noin kaksinkertainen sen leveyteen nähden. Päättele kappale.
Päättelyä vaille valmis pääkappale
 Taita kappale allaolevan kuvan mukaisesti kaksinkerroin ja ompele kummastakin sivureunasta kiinni.
Kaksinkerroin ommeltu pää
 Muotoile korvat ompelemalla ja kiristämällä langalla. Katso mallia allaolevasta kuvasta.
Korvien muotoilu
Kirjo silmät, nenä ja halutessasi myös suu kissalle haluamallasi tavalla. Hauskaa ilmettä kissalle saa myös ompelemalla napit silmiksi. Tee viikset esim. solmimalla tai ryijynukkatekniikalla.
Silmät, nenä ja viikset
Pujottele langalla koko pään alaosan ympäri ja kiristä hieman. Näin päästä tulee pyöreä. Täytä vanulla. Nyt pää on valmis.
Valmis pää

Hännän teko:

Luo kymmenen silmukkaa. Neulo ainaoikeinneuletta, kunnes kappale on noin neliön muotoinen. Tämän jälkeen kavenna joka toisella kerroksella alusta ja lopusta, kummastakin yksi silmukka. Helpoiten kavennus sujuu neulomalla kaksi silmukkaa yhteen. Ohjevideo kaventamisesta: http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=14  Toista tätä joka toisella kerroksella kaventamista, kunnes olet kaventanut kappaleen yhden silmukan levyiseksi. Päättele.
Häntäkappale ennen kavennuksia

Valmis häntäkappale
 Ompele ja täytä häntä.
Hännän ompelu

Hännän täyttäminen

Ompele pää ja häntä kiinni vartaloon. Kissa on valmis.

Valmis kissa!


Eloisamman kissan saa neulomalla osaan kerroksista mukaan efektilankaa. Kuvan kissaan on käytetty Tango Fan -lankaa puuvilla- ja akryylilankojen seassa.

Efektilangalla saa kissaan näköä.

15 kommenttia:

 1. Anonyymi1/26/2015

  Kiitos tästä ohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, toivottavasti tästä on apua :).

   Poista
 2. Anonyymi1/26/2015

  Mukavaa ja hienoo :-)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1/31/2015

  Kiva ja selkeä ohje! Näitä tehdäänkin oppilaiden kanssa ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi. Iloista kissatehtailua!

   Poista
 4. Onpas kiva kisu! Lapseni voitti kerran tuollaisen arpajaisissa, ja olen joskus pohtinut, että kuinkahan se tehdään. No nyt tiedän. Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Onpas kiva kisu! Lapseni voitti kerran tuollaisen arpajaisissa, ja olen joskus pohtinut, että kuinkahan se tehdään. No nyt tiedän. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos ohjeesta on apua :). Näistä kissoista tulee kyllä aika kivoja.

   Poista
 6. Kiitos ohjeesta; ei tarvii ite pähkäillä! Olen ostanut kirpparilta joskus tälläisen kisun, ja ajatttelin että ois kiva itsekkin tehdä. Tää mun mirri on niin hellyyttävän näköinen, rähjäinen kujakatti!

  VastaaPoista
 7. Tätä ohjetta täytyykin ehdottomasti kokeilla.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi6/03/2016

  Kiitos ohjeesta. Tyttäreni halusi neuloa kissan, kun ei ollut koulussa ehtinyt. Onneksi täältä löytyi ohje.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi9/12/2016

  Vuosia sitten olen näitä itsekin tehnyt ja ohje näyttäisi löytyvän täältä: http://teeitse.punomo.fi/home/amjarvi/ekotoita/neulokissa.html

  VastaaPoista

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!