7/03/2018

Parit hauskat karusellisukat!Hauskan näköisiä karusellisukkia kävi yhtäkkiä näkymään kuvissa netin eri villasukka- ja neulontaryhmissä. Päätin ottaa selvää, mistä on kyse... Liityin siis Facebookin ryhmään nimeltä Hipsulaisen karuselli.


Ryhmästä löytyikin mainio sanallinen ohje näihin sukkiin, jonka mallin nimi on "Hipsulaisen karuselli". Tein sukat muuten täysin ohjeen mukaan, mutta kärkeä muokkasin vähän enemmän omaan jalkaan sopivaksi. Ylläolevassa kuvassa ohjeen mukainen kärki (neulallinen) lähti purkuun.


Socki-villasukkalangoista tein kaksi koon 38 sukkaparia puikoilla 3,5. Yllä olevat menevät lahjaksi, alla olevat, höpsömmän väriset, jäävät itselle. Kivasti nämä istuvat jalkaan. Ja karuselli jatkuu jatkossakin puikoilla, sen verran kiva oli näitä sukkia tehdä.


Kesän alussa puikoilta tipahti tällaiset perinteisemmätkin sukat, jotka annoin isoäitini jalkoja lämmittämään. Lankana Socki, puikkokokona 4, koska tein lähes koko sukan 1o1n -joustinneuleella, johon tämä vähän normaalisti käyttämääni isompi puikkokoko sopi oikein hyvin. Aina tietyin väliajoin neuloin koko kerroksen nurjin silmukoin antamaan näköä ja helpottamaan kerrosten laskemista.


Lämmintä neulontakesää muillekin lankahöperöille!


5 kommenttia:

 1. Karusellisukkia on niin hauska neuloa, ettei tavallisia viitsisi enää tehdäkkään. Kohta koko Suomi kulkee karusellisukat jaloissaan, niin ovat neulojat innostuneet tästä mallista =) Nuo sinulle itsellesi jäävät ovat minusta kivemmat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika; kolmannet puikoilla, kun tulee niin eri tavalla kuin perinteinen, on jotenkin jännä tehdä. Kiitos, miustakin nuo höpsön väriset ovat aika kivat.

   Poista
 2. Sain lahjaksi karusellisukat ja ne pysyvät yön jalassa irtoamatta kuten nk.normaali sukat..on kuin anatomisesti muotoillut..

  VastaaPoista
 3. Mistä ohje , vai onko tuo salainen ?

  VastaaPoista

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!