2/04/2018

Lapasia pintaneulekuvioilla!


Talven pakkasten kiristyessä on mukava laittaa päiväkoti-ikäiselle lapselle lämpörukkasen alle vielä lisälämmikettä. Aluslapasiksi tein ohuesta langasta oranssit ja punaiset yksiväriset aukkopeukalolliset lapaset. Jotta työ ei kävisi tylsäksi, päätin kuvioida lapasia helpoilla pintaneuleilla.
1o1n -resoriin tein joka viidennen kerroksen kaikki silmukat oikeaa. Tämä paitsi antaa mukavaa näköä, lisäksi helpottaa kerrosten laskemista kummasti.
Resoriosan jälkeen tein kämmenselän broken seed -kuvioinnilla (=rikottu helmineule). Yleensähän tätä tehdään kahdella erivärisellä langalla, mutta mielestäni on ihan varteenotettava vaihtoehto yksivärisenäkin tehden kivaa ristikkokuviota. Ohjeita rikottuun helmineuleeseen löydät esim. näiden linkkien takaa: Yksivärinen broken seed ja Kaksivärinen broken seed
Nämä punaiset ohuet lapaset saivat kämmenselän kuvioinniksi Molly -pintaneuleen. Ohje: 
 
Molly muodostuu kolmesta kerroksesta näin:
1. krs. kaikki oikein
2. krs. kaikki oikein
3. krs. joka toinen oikein, joka toinen nurin
 
Kummatkin yksiväriset lapaset on neulottu fingering-vahvuisesta langasta puikoilla koko 2,5. Näiden punaisten lapasten lanka olisi ehkä ulkonäöllisistä syistä kaivannut puikkoja kokoa 2,25, mutta käyttöä resorin ei niin tasainen ulkonäkö ei haittaa.
Alla olevat raidalliset lapaset menivät pukinkonttiin. Ei vain ole tullut aiemmin niistä kuvaa laitettua.
Lankana näissä oli ihanan pehmeä Ferner Wolle, puikkojen kokona 3,5.
Mikäli tahtoisit tehdä lapaset, muttet tiedä/muista miten, oheisesta linkistä pääset ohjevideoon: Lapanen aukkopeukalolla ohjevideo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!