2/15/2018

Virkatut puuvillaiset patalaput!Lasten päiväkodin arpajaisiin tarvittiin palkintoja. Päätin tehdä palkinnoiksi jotain sellaista, mitä joka tuvassa tarvitaan; patalappuja. Tein nämä kuusi patalappua tätä ohjetta mukaillen: http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/Virkattu_patalappu.pdf
Ehkä suurimpana erona näissä tekemissäni verrattuna ohjeeseen on, että käytin kiinteiden silmukoiden sijaan puolipylväitä.


Patalappujen materiaaliksi valitsin 100% puuvillalangan, koska puuvilla materiaalina eristää lämpöä hyvin. Puuvillan voi myös pestä korkeissa lämpötiloissa, jolloin mahdolliset ruokatahrat saa pestyä näistä pois. Itse olen pessyt tästä samasta langasta itselleni aiemmin tekemiäni patalappuja jopa 90:n asteen lämpötilassa.


Tein patalapuista niin paksut ja isot, että niitä voi käyttää myös pöydässä pannunalusina. Lankana suosikkini Catania Grande ja koukkuna 4. Jokaiseen settiin tein samaa värimaailmaa käyttäen kaksi lappua; useimminhan uunista otetaan jotain pois kahta kättä apuna käyttäen.


Siinä ne nyt ovat sellofaaniin sullottuina valmiina ilahduttamaan onnettaren suosikkeja! Näitä oli kyllä mukava tehdä :).


2 kommenttia:

  1. Tuommoisia on tosi rentouttavaa virkkailla ja niihin saa pienetkin langanpätkät hyötykäyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta; rentouttavaa tehdä, kun homma valmistuu kuin itsestään. :)

      Poista

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!