5/11/2015

Kestotiskirättejä bambu-puuvillasta!

 
Kestotiskirätit vyötettä vaille valmiina äitienpäiväpaketteihin!

Muutama kuukausi sitten kokeilin huvikseni tehdä kestotiskirättejä kotiin ajatuksella "Jospa nuo toimisivat". 

Ja nehän toimivat! Ihan ihmetyttää, miten en aiemmin ole moisia ihanuuksia käyttänyt. Uskoisin rättien tehokkuuden  (= imukyky ja hajuttomuus) salaisuutena olevan tuon bambun, jota on käyttämässäni langassa yli puolet, sillä joskus testaamassani pelkästä puuvillasta tehdystä rätistä minulla ei ole niin hyvät käyttökokemukset.


Mallia näihin neliöihin otin kirjasta "200 virkattua ruutua". Tästä kirjasta on pakko kertoa sen verran, että perheen virkkauksen saloihin perehtymättömät ovat nimenneet ko. kirjan "pyhäksi kirjaksi", sen verran hartaasti taidan sen tekstejä ja kuvia tutkailla :).Lankana räteissä on Bommix Bamboo. Vyötteen pesuohjetta uhmaten olen pessyt ko. materiaalista tehdyt rätit 60 asteen pesussa ja ihan hyvin ovat kestäneet niin värien kuin muodonkin puolesta.


2 kommenttia:

  1. Mulla samainen kirja vilkkuu tuolla pinossa! Joskus haaveilin toteuttavani tän iänikuisen tilkkupeiton siten, että valikoisin sieltä monta erilaista ja yhdistelisin niistä kivan kokonaisuuden. Pitkäjänteisyys vaan uupuu, enkä oo jaksanu koskaan ryhtyä hommiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoja mietteitä täälläkin tuon tilkkupeiton tiimoilta. Ehkä sitten joskus vanhainkodissa...

      Poista

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!