7/23/2015

Vaihtelua "perusresoriin"!


Olen viimeaikoina suorastaan rakastunut ohuempiin, fingering-vahvuisiin, sukkalankoihin. Näitä ohuempia sukkia nyt siis läheisilleni urakoin. Tytärpuoli sai jalkojansa lämmittämään tällaiset ruskea-oranssit Väinämöisen Mauste-nimisestä väristä tehdyt koon 41 sukat. Ohuissa langoissa on mielestäni ihanaa niiden tuntu, vaan tekeminenhän on toki hitaampaa kuin paksuissa langoissa, mutta mikäpä kiire valmiissa maailmassa :).


Näiden sukkien resorin koristelin tosi pienellä ja helpolla kikalla: Muuten tein sitä perinteistä kaksi oikein, kaksi nurin -joustinneuletta, mutta joka neljännellä kerroksella neuloin oikeat silmukat siten, että ensin neuloin sen "jälkimmäisen" oikean silmukan takareunasta ja sitten sen "ensimmäisen" oikean silmukan etureunasta. Näin nämä menevät ristiin muodostaen kivaa kuviota. Tämä pikkukuvio myös helpottaa kerrosten laskemista (en ole silmukkamerkkien ystävä) kivasti.


Seuraavan kerran kun tuota samaa keinoa resorin koristamiseen käytän, uskoisin tekeväni siten, että ihan summamutikassa kääntelen näiden oikeiden silmukoiden paikkaa siellä täällä. Tällöin pinnasta luullakseni tulisi mielenkiintoisemman näköinen.

7 kommenttia:

 1. Minä en muista langoista itelleni teekään ku fingering-vahvuisista! Mun hikitassuihin paksummista langoista tulee vaan liian kuumia sukkia. Alkuun kesti mullakin vaikka ja kuinka ohemmasta neulominen, mutta siihenkin näyttää harjaantuvan. Kun sormet tottuu ohuempiin puikkoihin ja lankaan niin alkaa nekin sukat tulla ripeämmin :) ja lukuisat pitsit esims näyttää vaan niin paljon paremmilta ohuemmilla langoilla <3 joskin palmikot taas toimii paremmin paksummilla... Dilemma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat ohuet langat. Helpommin vain menevät solmuun useampaa lankaa yhtaikaa käyttäessä ja niitä kerroksia kun tarvitsee tehdä esim. sukkaan aika paljon enemmän. Vaan on se sen vaivan väärti! Tuo mainitsemasi palmikkojuttu lienee harmillisen totta, mutta onneksi ainakin tällä haavaa miulle riittää valepalmikko :).

   Poista
 2. Tosi hyvä resori-idea! Täytyy pitää mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tosin idea ei ole omani, vaan joskus netin syövereissä näin kuvan, jossa joku vanhempi rouvasihminen oli tehnyt sukan resorin suurinpiirtein näin.

   Poista
 3. Kiva resoriviritys ja todella kaunis lanka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin tuosta tuli onnistunut yhdistelmä, vähän tulee mieleen kaarna.

   Poista
 4. Anonyymi8/17/2015

  Kiva blogi ja ihanat sukat! T. Sny syksy 2015 parisi ps. Haen jo vähän inspistä tuleviin paketteihin!

  VastaaPoista

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!