6/06/2017

Villasukkia vaan edelleen!

Lyhytvartiset villasukat
Kesälläkin on tarvetta villasukille, ainakin lyhytvartisille. Kukan sijaan esikoisen opettaja sai tänä keväänä nämä sukat. Sukat ovat kokoa 38-39.
Lankana sukissa on Hot Socksin kuusisäikeinen BonBon. Neulominen sujui kolmosen puisilla puikoilla. Ennen en olekaan lyhytvartisia sukkia tehnyt. Kylläpä ne valmistuivatkin nopeasti. Nilkkaresori on mielestäni se tylsin osio sukkahommissa ja näissä sitä ei ole kuin kaksikymmentä kerrosta.
Teräosassa yläpuolella on pientä pintakuviota. Pintaneuleen nimi on Molly ja se on todella yksinkertainen tehdä ja helppo muistaa. 

Molly muodostuu kolmesta kerroksesta näin:
1. krs. kaikki oikein
2. krs. kaikki oikein
3. krs. joka toinen oikein, joka toinen nurin
Molly-pintaneulekuvio 
Tällaisetkin villasukat tein ja löysivät heti ottajansa. Perheystävälle yli viisi vuotta sitten tekemäni villasukat alkavat kuulemma hieman pohjasta olla parhaat päivänsä nähneet. Sattuipa sopivasti; allaolevat sukat tippuivat juuri muutama päivä sitten puikoilta.
Ruskeavärityksisissä sukissa koko on 43-44. Lankana Hot Socks BonBon on näissäkin. En tykkää kohdistaa kuvioita ja en pidä siitäkään, jos kuviot ovat melkein samanlaiset, koska silloin mielestäni näyttää siltä, että on yritetty kohdistaa siinä onnistumatta. Niinpä useimmiten teen tällaisista väriävaihtavista langoista sukat siten, että toinen sukka tulee kerän sisältä, toinen ulkoa.
 Kerrosrivinousulla piristin sukan teräosaa. Ohjeen kerrosrivinousutekniikkaan löydät esim. täältä: http://pahastikoukussa.blogspot.fi/2014/08/kerrosrivinousu-sukat.html
  Ristiinvahvistettu kantapää pääsee oikeuksiinsa tällaisessa vaaleanhaaleassa langassa.
2o 2n resoria piristin neulomalla joka viidennen kerroksen silmukat kokonaan nurin. Tämä myös helpottaa kerrosten laskemista.
 Alla vielä luonnon omaa pintakuviointia... Hyvää kesää kaikille sukantekijöille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!