8/25/2018

Kotitonttu Dobby -amigurumi!


Dobby
Harry Potter -kirjasarjan Dobby hurmaa suloisuudellaan. Dobby on yksi suosikkihahmoistani ja sellaisen päätin virkata. Selailin netistä kuvia virkatuista kotitonttusista. Keräilin niistä inspiraatiota ja laitoin koukulle oman kotitontun. Alla on kuvasarja työn eri vaiheista suurpiirteisine selostuksineen. Tällainen vapaavirkkauksella tehty tuotos on kuitenkin sellaista "antaa työn viedä" -meininkiä, joten tarkkoja silmukkalukuja, kavennuskohtia jne. en osaa kertoa.
Aloitin Dobbyn virkkauksen päästä (takaraivosta). Virkkasin pallon, johon loppuvaiheessa kaventelin tuollaisen terävän ulokkeen Dobbyn nenäksi. Jätin aina aloitus- ja lopetuskohtiin paljon ylimääräisiä lankoja, joita käytin työtä kootessa esim. osien yhteen ompeluun ja naaman ja kaulan muodon muokkaamiseen.
Virkkasin kaulan suoraan kiinni tähän pääpalloon, jonka toki olin jo tässä vaiheessa täyttänyt. Kaulan kapean leventelin työtä lisäämällä reilusti silmukoita. Kun vartalo oli tarpeeksi pitkä kavensin, täytin ja ompelin alapuolen aukon kiinni.
Korvat virkkasin suoraan kiinni pään sivuille. Korvat eivät ole täytetyt, vaan ihan yksinkertaiset kolmionmuotoiset lehdykät.
Tässä vaiheessa sain kuningasidean ja mies pääsi kauppaan noutamaan piipunrasseja. Virkkasin jalat ja kädet ensin suorakaiteen muotoisiksi tasoiksi, jotka sitten ompelin putkiksi.
Ontot putket täytin kolmeen-neljään kertaan taitetulla piipunrassilla. Käsiin ja jalkoihin ei tullut ollenkaan vanua.
Raajojen kiinnitys ompelemalla. Alkuun ompelin raajan pussiksi, eli suljin sekä ala- että yläosan putkesta. Näin piipunrassi pysyi tiukasti paikallaan ja kädet ja jalat sai kivasti kiinni kehoon.
Vielä Dobbyn vaate. Virkkasin alhaalta ylöspäin pyörövirkkausta kainaloihin asti. Sen jälkeen virkkasin olkaimet.
Kasvot kirjoin laaka- ja solmupistoin. Lisäsin Dobbyn paitaan napin mukavaksi yksityiskohdaksi.

Koukulta vapautetun Dobby-kotitontun on helppo hymyillä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!