2/10/2015

Hyvää tekevät tilkut!

Tilkkuja 20 cm x 20 cm

Facebookissa on ryhmä, jonka tarkoituksena on lahjoittaa tilkkutäkkejä Kellokosken sairaalan potilaille. Idea täkeistä oli tullut potilailta itseltään. Päätin osallistua tilkkujen teon muodossa, eli tein tilkkuja, jotka lähetin yhdelle peittojen kokoajista. Jee, jämälangoille ja keskeneräisille tilkkuprojekteille kyytiä!


Vilttejä Kellokosken sairaalalle -ryhmän löydät täältä: https://www.facebook.com/groups/865421973513926/Kaapin perukoilta löytyi tällainen ikuisuusprojekti. Joskus olin näistä itselleni kaulaliinaa tekemässä. Kyseisiä värejä ei ole enää saatavilla, joten nämä isoäidinneliöt pääsivät tekemään hyvää...


Virkkasin kiinteillä silmukoilla ja erilaisilla pylvässilmukoilla isoäidinneliötilkkuihin kokoa. Tilkkujen isontamisessa käytin lankoja, jotka ovat jääneet pyörimään lankakopan pohjalle joko väärän värinsä tai vähäisen määränsä vuoksi. Tämä on hyvä jämälankatyö.

Mediassa tästä projektista: http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/269509-facebookin-vilttiryhmassa-neulotaan-yhdessa-hyvaa

6 kommenttia:

 1. Onpas ihana idea! Hienoa, että ikuisuusprojektillesi löytyi ihan uusi ja vieläpä näin hyvä käyttötarkoitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuon ryhmän hyvyyttä lisää se, että hyväntekeväisyyden lisäksi saa tehtyä jämälankoja (jotka sinällään hyvälaatuisia, mutta jostain syystä jäänyt tekemättä) pois nurkista pyörimästä.

   Poista
 2. Kiva idea, tuohon saakin varmasti käytettyä paljon eri jämälangan loppuja.
  Kiitos vielä ohjeesta tuohon edellisen postauksen kukkaheijastimeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, se kukkaheijastin on muuten tosi kiva tehdä, kannattaa kokeilla :)

   Poista
 3. Googlailin, onko kukaan muu blogannut tästä vilttiprojektista, ja löysin sitä kautta blogiisi. Kivoja ideoita muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) .Ilmeisesti sinäkin vilttihommista blogannut... Käynpä kurkkaamassa.

   Poista

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!