2/15/2015

Tiskirätit bambulangasta!

Tiskirätit 23 cm x 23 cm

Olen joskus saanut lahjaksi puuvillasta tehdyn tiskirätin, mutta en ollut tyytyväinen ko. rätin imutehoon. Ideana kestotiskirätti on ekologisuudessaan mainio, joten päätin kokeilla tehdä tiskirättejä ilmeisesti tähän tarkoitukseen hyvin sopivasta bambu-puuvillalangasta. Kyseinen Bommix Bamboo -lanka (70% bambu, 30% puuvilla) oli minulle uusi tuttavuus, mutta voisin jo tällä kokemuksella sanoa, että ei ole viimeinen kerta, kun kyseisestä langasta jotain teen; lankaa oli uskomattoman mukava virkata.

Tein rätit ympyrävirkkauksella kirjan "200 virkattua ruutua" "Pitsiristi" -nimisen ruudun ohjeella. Lankaa yhteen tiskirättiin meni vähän vajaa 50 g, eli karkeasti sanottuna lankaa menee kokonainen kerä per riepu. Nyt pitää enää vain testata, onko tiskirätti kivannäköisen lisäksi myös toimiva...

2 kommenttia:

  1. Bamburätit on tosiaan kivoja käytössä. Itse olen käyttänyt myös hiukan ohuempaa, mutta muuten samaa Blend Bamboo-lankaa. Noista saa niin kauniita, että usein olen kuullut kommentin, ettei raski käyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta sehän on just kiva, että käyttöesineetkin on kauniita :). Pitääkin kokeilla tuota ohuempaakin versiota, jos kerran se(kin) on hyväksi tähän tarkoitukseen havaittu.

      Poista

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!