10/03/2015

Syyssukkia ja sädekavennuskantapää!Sain SNY-pariltani ohutta merinovillaista sukkalankaa; Hot Sock Diamond. Laitoin puikot samantein viuhumaan ja miten ihanan väriset sukat langasta tulikaan! Oli todella jännittävää neuloa, kun ei ollenkaan osannut arvata, mitä väriä ja miten paljon seuraavaksi tuleekaan. Uteliaisuus nähdä kaikki langan värit kyllä nopeutti neulontaa, kun oli niin kiire tietää, miten kuvio jatkuu. Alla näkyy valmiit sukat kokoa 38. Näin jälkikäteen ajateltuna, jättäisin jalkapöydän päällä kulkevat kaksi valepalmikkokuviota tekemättä, sillä sukka näyttää vähän "sekavalta", kun on sekä kuviota, että värikkyyttä.Resoria kuvioin siten, että muuten tein sitä perinteistä kaksi oikein, kaksi nurin -joustinneuletta, mutta joka viidennellä kerroksella neuloin oikeat silmukat siten, että ensin neuloin sen "jälkimmäisen" oikean silmukan takareunasta ja sitten sen "ensimmäisen" oikean silmukan etureunasta. Näin nämä menevät ristiin muodostaen kivaa kuviota. Tämä pikkukuvio myös helpottaa kerrosten laskemista huomattavasti. 


Lankaa minulla oli käytettävissä kaksi kerää ja yli jäi vielä ihan kivasti, mutta ei niin paljoa, että niistä toiset sukat tekisi. Päätin yhdistää ylijääneet langat oranssivalkoviolettiin fabel-lankaan. Vähän syksyisempää sukkaa siis värien puolesta. Syksy <3.


Tämä näiden kahden monivärilangan yhdistäminen tuotti omaa silmää hurjasti miellyttävän värimaailman. Näitä kai voisi sanoa nyt muodissa oleviksi räsymattosukiksi. Sukkien koko on 39, neulottu 2,5 -kokoisilla puikoilla.


Aina on kiva opetella uutta ja uuden opetteluksi näihin sukkiin valikoitui sädekavennuskantapää. Tällainen jälkikäteen tehtävä sädekavennuskantapää sopii tällaisiin raitasukkiin kyllä kuin nenä päähän. Lisäksi kyseinen kantapää tuntui todella mukavalta jalkaan. Ainoa, mikä mietityttää, on tuollaisen kantapään kestäminen...


Ohje sädekavennuskantapäähän löytyy esim. täältä: https://www.yhteishyva.fi/viihde-ja-vapaa-aika/neuleohjeet-ja-askartelu/villasukan-kantapaa--kolme-ohjetta/0218010-77624


14 kommenttia:

 1. Ompa tosiaan kauniin värisiä sukkia. Sama maku minullakin, että alemmat on vielä kauniimman väriset :) Nykyään on niin paljon erilaisia kantapääntekomalleja, samaa olen miettinyt, että kestävätkö kulutusta yhtä hyvin kuin perinteinen vahvistettu. Onhan tuommoinen helpompi sitten paikata, senkun purkaa ja neuloo uuden ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Samaa ajattelin, että onpahan tällainen kantapää helppo korjata, mikäli ei kulutusta kunnolla kestäkään. Olen nähnyt myös kuvan sukasta, jonka kantapäänä oli virkattu liina. Oli aika veikeä :)

   Poista
 2. En oo vielä koskaan kokeillut tuommosta kantapäätä, mutta teorian tasolla voisi leikitellä ajatuksella, että mikäs estää tuossakin tekemästä vahvennettua? Eihän se yhtä siististi tai tasan mene, mutta entä jos lähteekin ristiinvahvennetulla idealla. En tiä toimisiko käytännössä yhtään.

  Ja semmoi värikimara, että oksat pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ristiinvahvistettuna voisi tuollainen toimiakin, hmm...

   Poista
 3. Tyylikästä väri-ilottelua. Tosi hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minustakin näissä oli värit aika kivasti kohdallaan!

   Poista
 4. Anonyymi10/04/2015

  Ihanat sukat tulikin! T. Snysi! Ps. Tämän kuun paketti on pikkuhiljaa postia vaille valmiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain sinulle uuteen lankaan tutustuttamisesta. Ne pelkästään siitä lähettämästäsi langasta tehdyt sukat päätyivät itelleni unisukiksi, kun ovat niin pehmeät ja ohuudestaan huolimatta lämpimät.

   Poista
 5. Todella kauniita sukkia!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi10/12/2015

  Heippa. Löytyykö sulta novitan uusin sukkalehti? T. Snysi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan! Ei ole Novitan uutta sukkalehteä, vasta netissä näin mainoksen ja mietin ostamista, mutta en ole ehtinyt. Ehkä en siis ostakaan... :)

   Poista
 7. Anonyymi10/12/2015

  Älä osta ;) t. Snysi

  VastaaPoista
 8. Tuo sädekavennuskantapää on alkanu kiehtomaan yhä enemmän ja enemmän, pitänee ottaa itekin kokeiluun :) Aina on kivaa oppia jotain uutta, kantapäitä oon yleensä neulonu joko perus vahvennettuna (tai sitten ristiin vahvennettuna), sekä joskus myös tiimalasina.

  VastaaPoista

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!