12/02/2018

Virkatut tonttunuket!

Monenlaisia tonttuja olen tehnyt eri vuosina ja tänä jouluna halusin tehdä söpöjä pehmotonttuja. Joskus muinoin lapsena tein koulussa tämäntapaisen nuken, joskin nukke oli neulottu. Perusideana näissä virkatuissa tontuissa on virkata tuubia, jonka kaventaa lopuksi tonttuhatuksi. Muut muodot kiristelin langoilla ja ompelupistoilla, kun olin laittanut vähänlaisesti vanua tontun täytteeksi.
Virkkasin tonttu-ukot puolipylväillä, joten virkkaustyö sujui aika nopeaan tahtiin. Alkuun tein 26 ketjusilmukkaa, jotka yhdistin renkaaksi ja virkkasin vaihtaen väriä sen mukaan, mikä osa tonttua oli meneillään (kengät, housut, paita, naama, tonttuhattu).
Kaulan kiristelin langalla ohuemmaksi. Kädet (jotka näyttävät olevan tontun taskuissa) ja jalat muotoilin ompelupistoilla ja silmät laakapistoilla. Näköä antamaan virkkasin värikkään kaulaliinan. Kaulaliinan tein virkkaamalla ketjusilmukoita n. 1,5 kertaa tontun pituuden ja virkkaamalla ketjusilmukoihin pylvässilmukat. Vetosolmuilla laitoin langanpätkiä päihin koristeiksi. Tähän sai pieniä lankanöttösiä kulumaan kivasti.
Tonttujen lisäksi olen tehnyt muutamat sukat: Karusellisukat ja ihan perusvillasukat.


Aikaisempina jouluina tekemiäni tonttuja ohjeineen/ohjelinkkeineen löydät täältä:

1 kommentti:

  1. Hauskoja tonttuja, varsinkin noin kun seisovat porukassa =)

    VastaaPoista

Hauskaa kun löysit blogiini! Voit halutessasi kommentoida sivun alareunaan, kiitos!